Lussekatter med vit choklad

Till ca 40 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella (kvarg)
1 g saffran (2 påsar) jag hade 3
2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 13-17 dl vetemjöl


Saffransbullar med vit choklad:
200 g Vit choklad
1 uppvispat ägg med lite salt
Pärlsocker
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt. Tillsätt några dl av mjölet åt gången, känn efter hur mycket som behövs, men ta inte för mycket. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord.



Saffransbullar med vit choklad
Kavla ut degen till en rektangel. Riv vit choklad över hela, rulla ihop och skär rullen i bitar som du lägger i bullformar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-8 min.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0